HENRIK MORTENSEN

hm_02

Tirsdag d. 3. februar kl. 19.00 kommer Henrik Mortensen og fortæller om sit liv som professionel fluefisker. Henrik vil i sit foredrag b.la. fortælle om vejen til sit professionelle job som fluefisker, herunder de mange år som kasteinstruktør, fiskeguide på fx Island, grejudvikler for nogle af Skandinaviens førende producenter af fluefiskeudstyr, filmskaber til nogle af de bedste fluefisker dvd’er, forfatter til bogen Fly Casting Scandinavian Style som er udgivet på fem forskellige sprog og nu starter han så sit eget firma. En mand, hvor fluefiskeriet fylder så meget af ens liv, og hvor livet leves ved nogle af verdens bedste elve mens nyt fluegrej testes, der laves filmoptagelser m.m. Ja, så er der ingen tvivl om at det bliver et super spændende og anderledes foredrag, hvor også fisketeknikker og hovedpersonerne, laksen og havørreden, kommer til at fylde meget.

FLUEBINDING MED KIM SØRENSEN

???????????????????????????????

Lørdag d. 31. januar kl. 9.00 kommer til at blive en dag i rørfluernes verden. Kim, som jo er kendt i det ganske land for fx at binde nogle meget flotte og særdeles” giftige ” fiskerørfluer, kommer og lære os at binde havørred- og laksefluer til den kræsne fisk. De fluer/mønstre vi kommer til at binde, har alle mange laks og havørreder på samvittigheden, så ingen hemmelighedskræmmeri her. Kim fanger mange fisk på de fluer, så mon ikke også der er et tip eller to til hvordan de skal fiskes. Vi starter kl. 9.00 med rundstykker og kaffe og derefter er det bag fluestikkene indtil frokost og så igen fluebinding til sidst på eftermiddagen. Der er plads til 12 personer, så det er først til mølle… (Det er ikke et begynderkursus…) Pris 200 kr. inkl. morgenmad, frokost, kaffe og div. fluebindingsmaterialer. Øl og vand kan købes til yderst favorable priser. Husk at medbringe eget fluestik og værktøj (husk rørflueholder/nål, saks, trådholder, tråd m.m.) lys og evt. fluebindingswhisky/rom. Tilmelding til Jesper Palm (sms eller mail) senest mandag d. 26. januar.

CARDINALEN

Cardinalen_front

Redaktion søger stof til det næste nummer, så hvis du ligger inde med nogle historier, billeder, flueopskrifter eller andre tips og tricks, og har du lyst til at gøre Cardinalen endnu bedre, er du meget velkommen til at sende dit bidrag til: cardinalen@lfso.dk. Er du i tvivl om, hvordan man gør, da ring til Mogens Vestergaard Jensen på: 25 38 37 56.
Deadline for indsendelse af stof til Cardinalen er den 23. januar.

FØR GO PRO

Helge Jakobsen har været i det tekniske værksted og lavet denne gamle 16 mm film digital. Det må være en af de allerførste fiskefilm fra Karup Å. Se dette fantastiske stykke historie ovenover!

STORFANGEREN 2014

Søren Godt 11,25 kg 2014

Storfangeren fra 2014, Søren Godt, med sin flotte havørred på hele 11,25 kilo og 96 centimeter. Det bliver spændende at se, hvad det nye år bringer? Knæk og bræk i det nye år!

RENÉ GERKEN OG STIG HANSEN

Rene og Stig 2

Torsdag d. 8. januar kl. 19.00 får vi besøg af René Gerken og Stig Hansen fra Atlantik Travel. René har stort set alle de titler man kan have inden for fluekast, som fx IFFF Master Caster Instructor og Two-Han- ded casting Instructor, samt Instruktør for Loop Tackle, men derudover guider han også på Fyn, afholder kastekurser samt guider rundt om i verden. René vil tage jer med til Boston, nærmere betegnet Cape Cod, hvor den står på kystfiskeri efter Striped Bass og Blue- fish. René vil også her vise en flue, som er rigtig god til dette fiskeri.
Stig er også IFFF Master Caster Instructor, samt tidliger pro-kaster for mærket Vision, hvor han har været med til at udvikle liner, stænger og hjul.
Vi bliver taget med på Steelheadfiskeri i Canada, nærmere betegnet British Colombia. Her vil Stig fortælle og vise billeder fra dette fantastiske sted, som han har besøgt mange gange før. Stig vil også vise, hvordan man binder en intruder flue, som er speciel, når man snakker steelhead.
De tager begge div. grej (både spinne- og fluegrej) med som bliver brugt på de 2 destinationer
En ting er sikkert… Det bliver bestemt ikke kedeligt!

KONTINGENTÆNDRING 2015

Et af punkterne fra årets generalforsamling var kontingentbetalingen for 2015 og årene frem. Forslaget fra bestyrelsen om en tilpasning af foreningens kontingent til et mere tidssvarende og konkurrencemæssigt niveau blev enstemmigt vedtaget på generalforsamlingen.
Efter flere års nedgang i det samlede kontingentbetaling pga. mange medlemmers overgang til pensionistmedlemskab var kontingentet faldet med små 100.000,- Det er naturligvis en udvikling, der gør ondt, og som skal ændres, hvis der også fremover skal være balance i regnskabet.

Fremover koster et års medlemskab af Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn derfor 1300,- for alle medlemmer over 18 år.
Knæk og bræk!

Bestyrelsen

JULEHYGGE

???????????????????????????????

Onsdag d. 17. december kl. 19.00 kommer Mogens Thomassen, traditionen tro, til vores juleafslutning og fortæller og viser film/billeder. Der bliver serveret gløgg og æbleskiver.

I ÆSLETS TEGN

Johnny Jeppesen

Tirsdag d. 2. december kl. 19.00 holder ”vor egen” Johnny Filthat foredrag om fiskeriet i Karup Å. Johnny vil fx komme ind på fisketeknikker under forskellige forhold, dag/natfiskeri, årstider, grej og agnvalg (og tro eller ej – han fisker faktisk somme tider med andet end Æslet) vandpleje m.m. Det hele krydret med billeder. Derefter vil han sætte sig bag fluestikket og binde det efterhånden så berømte og berygtede Æsel. Og er der en som fanger mange Karup Å havørreder, så er det Johnny…

DER ER LIV DERUDE

Se Henrik Bønnelykkes seneste produktion fra efterårsfiskeriet i Limfjorden. Så har sommerens massive iltsvind i fjorden åbenbart ikke slået alt liv ihjel derude …