SØLVTØJ I TOPKONDITION

Leif 6,5 kg.

Sølvtøjet er landet! Så er de tidlige springere ankommet til Karup Å. Leif Lund fangede i dag denne tyksak af en havørred på intet mindre end 6,5 kilo og 79 centimeter. Den blev taget i zone 1 på spin. Sikke en fisk! Stort tillykke til Leif!

SPONSORER

Annonce01 Annonce02 Annonce03

Sponsor-siden er omsider kommet op at køre. På siden kan du se og klikke på vores annoncører. Ovenfor ser du aktuelle tilbud fra Seatrout i Herning.

MODELLER SØGES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREMIERE

gule ærter

LFSO FLUEBINDERTRÆF

Lørdag d. 28. februar kl. 9.00 i LFSO’s klubhus, ”Spinders Hus” Møllevej 1, Vridsted.
Arrangementet er for ALLE (altså også for ikke-medlemmer) og er planlagt således at dagen starter med noget morgenmad, herefter bindes der fluer. Dvs. at man selv skal sørge for at medbringe fluestik, værktøj, bindematerialer og evt. lampe og fluebinderwhisky/rom. Der er altså ingen decideret undervisning, men rig mulighed for at få gode ideer og fif fra de forskellige fluebindere som forhåbentlig vil deltage. Efter nogle timer ved stikkende, er der frokost fremtryllet af vores ”køkkenpersonale” (som sikkert bliver os selv) hvorefter der atter bindes fluer indtil vi ikke orker mere. Selve arrangementet er gratis, men ønsker man at deltage i div. morgenmad, frokost m.m. kommer det til at koste ”lidt”. Kaffe, øl og vand kan købes til ganske fornuftige priser.
Hvis man ønsker at deltage, skal man tilmelde sig til Jesper Palm senest onsdag d. 25. februar.
Vi ses derude…

FLUEFISKERI EFTER GEDDER

Daniel D. HOLM

Torsdag d. 19. februar kl. 19.00 får vi besøg af Daniel Holm. Daniel er fx kendt fra Sportsfiskerforbundet, hjemmesiden Just one more cast, han har lavet rigtig mange super gode fluebindevideoer af alle tænkelige slags fluer, foredragsholder, fluebindingsinstruktør, ja, man kan blive ved, men denne aften kommer det til at handle om… Det er fedt at fiske gedder på flue. Fiskeriet er ofte meget visuelt, man ser mange hug og gedder som følger fluen helt ind til topøjet. Når en gedde så hugger, er det ofte særdeles kraftfuldt og vildt og man er garanteret en actionfyldt fight. Gedderne vil gerne svømme, og det hænder at de går på halen, men gællerne udspillede og tænderne blinkende i solen. Fiskeriet er præget af mange fisk med en snitstørrelse, som ligger meget langt fra alt andet fluefiskeri i Danmark. En tre kilos fisk er ikke stor, der er ikke langt mellem 5 kilos fisk, og meter fisk er ikke usædvanlige. Det er et taknemmeligt fiskeri, der ikke stiller de store krav til udstyr eller teknik, men som til gengæld giver meget store oplevelser. Geddefiskeri kræver hverken lange kast, fornem eller delikat præsentation af fluen, og man kan fiske i de lyse timer, når vejret er godt. Geddeflue fiskeri er Rock and Roll, derfor kommer Daniel forbi og fortæller om dette vilde fiskeri samt slutter af med at binde en geddeflue eller to. Daniel har materialer med, så man kan binde med. Man skal selv sørge for fluestik, værktøj og tråd. Skulle du ønske at købe lidt materialer, til de fluer vi binder, har Daniel også nok materialer med til det. Tjek evt. hjemmesiden fluebinding.nu

MANGLENDE GIROKORT

Hvis man endnu ikke har modtaget et girokort fra LFSO til den kommende sæson, kan der være nogle grunde hertil. Det kan skyldes følgende:

  • At man modtager elektroniske indbetalingskort via homebanking, og at man ikke er opmærksom på dette.
  • At man har tilmeldt, at man ønsker opkrævninger tilsendt elektronisk til E-boks, og at man ikke er opmærksom på dette.
  • At posten har fået det væk.

Det samme vil ske næste år, hvis vi ikke finder ud af, hvad der er galt. Kontakt venligst din bank og spørg om du eventuelt modtager elektroniske indbetalingskort via homebanking eller E-boks.

HENRIK MORTENSEN

hm_02

Tirsdag d. 3. februar kl. 19.00 kommer Henrik Mortensen og fortæller om sit liv som professionel fluefisker. Henrik vil i sit foredrag b.la. fortælle om vejen til sit professionelle job som fluefisker, herunder de mange år som kasteinstruktør, fiskeguide på fx Island, grejudvikler for nogle af Skandinaviens førende producenter af fluefiskeudstyr, filmskaber til nogle af de bedste fluefisker dvd’er, forfatter til bogen Fly Casting Scandinavian Style som er udgivet på fem forskellige sprog og nu starter han så sit eget firma. En mand, hvor fluefiskeriet fylder så meget af ens liv, og hvor livet leves ved nogle af verdens bedste elve mens nyt fluegrej testes, der laves filmoptagelser m.m. Ja, så er der ingen tvivl om at det bliver et super spændende og anderledes foredrag, hvor også fisketeknikker og hovedpersonerne, laksen og havørreden, kommer til at fylde meget.

FLUEBINDING MED KIM SØRENSEN

???????????????????????????????

Lørdag d. 31. januar kl. 9.00 kommer til at blive en dag i rørfluernes verden. Kim, som jo er kendt i det ganske land for fx at binde nogle meget flotte og særdeles” giftige ” fiskerørfluer, kommer og lære os at binde havørred- og laksefluer til den kræsne fisk. De fluer/mønstre vi kommer til at binde, har alle mange laks og havørreder på samvittigheden, så ingen hemmelighedskræmmeri her. Kim fanger mange fisk på de fluer, så mon ikke også der er et tip eller to til hvordan de skal fiskes. Vi starter kl. 9.00 med rundstykker og kaffe og derefter er det bag fluestikkene indtil frokost og så igen fluebinding til sidst på eftermiddagen. Der er plads til 12 personer, så det er først til mølle… (Det er ikke et begynderkursus…) Pris 200 kr. inkl. morgenmad, frokost, kaffe og div. fluebindingsmaterialer. Øl og vand kan købes til yderst favorable priser. Husk at medbringe eget fluestik og værktøj (husk rørflueholder/nål, saks, trådholder, tråd m.m.) lys og evt. fluebindingswhisky/rom. Tilmelding til Jesper Palm (sms eller mail) senest mandag d. 26. januar.

CARDINALEN

Cardinalen_front

Redaktion søger stof til det næste nummer, så hvis du ligger inde med nogle historier, billeder, flueopskrifter eller andre tips og tricks, og har du lyst til at gøre Cardinalen endnu bedre, er du meget velkommen til at sende dit bidrag til: cardinalen@lfso.dk. Er du i tvivl om, hvordan man gør, da ring til Mogens Vestergaard Jensen på: 25 38 37 56.
Deadline for indsendelse af stof til Cardinalen er den 23. januar.