ZONE 4

ZONE 4: DUEHOLM – HAGEBRO (INKL. KROENS TERRÆN)

Har man sagt Hagebro, har man næsten også sagt lystfiskere og havørreder. Stedet er berømt langt ud over landets grænser, for her er der fanget rigtigt mange og store havørreder gennem tiden. Området omkring Hagebro er nok det mest kendte, og kører du over broen, kan der næsten altid ses lystfiskere langs åen. Det er ikke helt uden grund, for fra broen er der en vidunderlig udsigt over åen, der slynger sig gennem et landskab med marker og græssende kreaturer.

Har du blot en morgen stået på broen og set havørrederne vandre, glemmer du det aldrig. Først de kileformede striber i vandet, der stopper op, går lidt tilbage, for så at beslutte sig for at gå under broen. Er du heldig, får du måske et glimt af store havørreder, der kommer som perler på en snor over det lavvandede område ved broen, og så er du ikke i tvivl om, at der er fisk i åen, selv om de kan være svære at få på krogen.

Men zone 4 er meget mere end Hagebro. Den strækker sig helt til Dueholm, for at ende i Holmgårds Store Høl. Zone 4 er strækningen med alle de kendte pladser.

Dagkort
Dagkort køber du her

Restriktioner og særlige forhold
* Kroens boende gæster må fiske på Kroens terræn (på lodsejerkort)
* Fra Hagebro til Røjbæk spang er vestsiden forbeholdt medlemmer

Fisketips
Terrænet veksler mellem marker og enge, derfor er det generelt  let fremkommelig.
Åen kan affiskes med enhåndsstang på 9-10 fod, klasse 7-9, selv om der er strækninger, hvor den er stor og bred og tohåndsstang kan være på sin plads. Spinnestang på 9-10 fod og linetykkelse 0.30-0.35 mm er det mest anvendte.

Hotspots
En beskrivelse af hotspots er næsten, som at læse navnene på zonekortet, – Alknuden, Betteniels, Æbletræet, Slagtemesteren, Sommerhushøllet osv. Tag dog ikke fejl af de lige stræk, de holder også fisk, og er langt mere upåagtede end de kendte steder.

Gyldig fiskekort
*  Medlemskort
*  Lodsejerkort
*  Dagkort

Zonekort

DanishEnglishGerman